Financiële Tools

  vorige     volgende

Inhoudsopgave

Model Gedragscode e-mail- en internetgebruik

In de gedragscode e-mail- en internetgebruik legt u de normen en waarden die binnen de organisatie uitgangspunt zijn ten aanzien van e-mail- en internetgebruik en wat wel en wat niet is toegestaan vast.

Het voordeel van een gedragscode is dat zowel de werkgever als de werknemer vooraf weet waar hij of zij aan toe is. Zodra er een gedragscode is, dienen zij zich hieraan te houden. Zo kan de gedragscode e-mail- en internetgebruik bepalen dat naast het zakelijke mailverkeer ook beperkt privéverkeer is toegestaan, mits dit niet belemmerend is voor de dagelijkse werkzaamheden. Ook kan de code specifieke handelingen als 'verboden' aangeven, zoals het verzenden van berichten met een pornografische, racistische, discriminerende, beledigende of aanstootgevende inhoud. Evenals het mailen van (seksueel) intimiderende berichten of mailtjes die aanzetten tot haat of geweld. Voor internet kan ook een verbod gelden op het bezoeken van sites en het downloaden van materiaal met dergelijke aanstootgevende elementen.

In feite legt u met de gedragscode e-mail- en internetgebruik de grenzen van het toelaatbare vast. U stelt er duidelijke regels in op en de implementatie van een gepast sanctiebeleid.

U kunt een Model E-mail- en internetgebruik downloaden.

Log in voor de module Financiële Tools

Lid van de module Financiële Tools?

Log hier in om verder te lezen

Afbreken

Gebruiksgegevens

Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord:

  vorige     volgende