Financieel rekenen in Excel

Financieel rekenen is heel simpelweg gesteld rekenen met geld. Excel wordt door financials het meest gebruikt bij financiële berekeningen. Desondanks zijn voor bijna alle Excel-gebruikers de ingebouwde financiële functies onbekend terrein. Met enige kennis van deze functies kunt u complexe berekeningen in een handomdraai maken. Onder de motorkap van Excel zit een ongekend aantal mogelijkheden die kwalitatief en qua gebruiksgemak zeker de evenknie vormen van gebruiksonvriendelijke wetenschappelijke calculators. De vijf financiële basisfuncties (BET, HW, NPER, RENTE, TW) vormen de kern van veel financiële berekeningen, maar ook kan onder meer gedacht worden aan:

  • eind- en contantewaardeberekeningen;
  • afschrijvingsfuncties;
  • effectenberekeningen;
  • rente- en rendementsrisico's.

Excelsheets

Artikelen

Personeelsmanagement

Personeelsmanagement

Heeft u ook een verantwoordelijkheid in personeelsmanagement? Kijk dan ook op HR Praktijk Rapporten voor rapporten, whitepapers en e-books over bijvoorbeeld kostenvergoedingen, werkkostenregeling, personeelskosten, loonheffing en de auto van de zaak.

Gerelateerde Excelsheets

Facilitair management

Facilitair management

Projecten of vragen rondom facilitair management? Kijk dan ook op F-Facts Rapporten voor rapporten, whitepapers en e-books over bijvoorbeeld inkoop & aanbesteden, huisvesting, schoonmaak en energie.