Enkelvoudige equivalentiecijfercalculatie

De equivalentiecijfermethode berust op het herleiden van verschillende soorten product tot één gemeenschappelijke eenheid. De methode is vooral van toepassing voor bedrijven die producten voortbrengen waartussen een nauwe verwantschap bestaat. In dit werkblad wordt een Enkelvoudige equivalentiecijfercalculatie gemaakt. Om die te kunnen toepassen gelden de volgende voorwaarden: er worden gelijksoortige producten gemaakt, er vinden geen voorraadwijzigingen bij tussenproducten of halffabricaten plaats en er vinden geen voorraadwijzigingen bij eindproducten plaats. In overige gevallen moet een meervoudige equivalentiecijfercalculatie worden uitgevoerd.

Inloggen

Lid van de Kennisbank Financieel?

 

Log hier in om verder te lezen.

Afbreken

Gebruikersgegevens

 

Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord:

Werkbladen in deze Excelsheet

Werkblad Enkelvoudige equivalentiecijfercalculatie

Bekijk screenshot van dit werkblad

Gebruiksinstructie

Doel van deze tool

Voor massaproducten die met dezelfde soort grondstoffen, maar met verschillende kosten worden geproduceerd, moeten de kostprijs per eenheid en de verkoopprijs per eenheid worden berekend.

Voor het bepalen van de noodzakelijke gegevens wordt uit praktische overwegingen van een langere periode uitgegaan, bijvoorbeeld een jaar.

Klik hier voor meer informatie over equivalentiecijfercalculaties.

Personeelsmanagement

Personeelsmanagement

Heeft u ook een verantwoordelijkheid in personeelsmanagement? Kijk dan ook op HR Praktijk voor zekerheid over wetten en regels!