Meervoudige delingscalculatie

Als het bepalen van de waarde van de voorraad gecompliceerder wordt, moet deze berekend worden met een meervoudige delingscalculatie zoals in dit werkblad. Gebruik dit werkblad wanneer er sprake is van een productieproces met meerdere fasen, waarbij na elke fase berekeningen moeten worden gemaakt voor halffabricaten of producten die nog niet af zijn. In dit geval moeten de productiekosten voor elke productiefase apart worden bepaald en moeten ook per productiefase de geproduceerde hoeveelheden apart worden bepaald. Op basis daarvan kunnen per fase de exacte productiekosten per eenheid worden berekend.

Inloggen

Lid van de Kennisbank Financieel?

 

Log hier in om verder te lezen.

Afbreken

Gebruikersgegevens

 

Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord:

Werkbladen in deze Excelsheet

Werkblad Meervoudige delingscalculaties

Bekijk screenshot van dit werkblad

Gebruiksinstructie

Doel van deze tool

Voor een bepaalde periode worden over de verschillende productiefasen per kostenpost de ontstane kosten vergeleken met de productie in de desbetreffende productiefase over dezelfde periode. Dat betekent dat de kosten door de hoeveelheid geproduceerd product worden gedeeld. Daarmee wordt per productiefase de productiekostprijs per eenheid berekend. Daarnaast worden de productkosten gecumuleerd over de desbetreffende productiefasen tot dan toe berekend.

Bovendien wordt per productiefase de waarde berekend van de voorraad halffabricaten die aan het einde van de desbetreffende productiefase resteert omdat ze (nog) niet worden gebruikt in de volgende productiefase.

Klik hier voor meer informatie over delingscalculaties.

Personeelsmanagement

Personeelsmanagement

Heeft u ook een verantwoordelijkheid in personeelsmanagement? Kijk dan ook op HR Praktijk voor zekerheid over wetten en regels!