Toeslagcalculatie voor twee producten: invoer gegevens

Naast de berekening van uurtarieven is de toeslagcalculatie de wijze van calculeren die door bedrijven met een gedifferentieerd productaanbod het meest wordt gebruikt. Deze wijze van calculeren wordt ook wel opslagcalculatie genoemd. In dit werkblad worden de basisgegevens voor de berekeningen ingevoerd voor de diverse toeslagcalculaties voor twee producten.

Inloggen

Lid van de Kennisbank Financieel?

 

Log hier in om verder te lezen.

Afbreken

Gebruikersgegevens

 

Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord:

Werkbladen in deze Excelsheet

Werkblad Toeslagcalculatie voor twee producten: invoer gegevens

Bekijk screenshot van dit werkblad

Gebruiksinstructie

Doel van deze tool

Bij dit werkblad wordt uitgegaan van een niet-bestaand bedrijf Hijs- en Transporttechniek B.V. (HTT BV), dat op basis van klantorders twee typen aandrijfmotoren produceert. In de boekhouding over het afgelopen jaar zijn hierover kostengegevens beschikbaar per product.

In dit werkblad (invoer gegevens) worden de basisgegevens voor de berekeningen ingevoerd. Daarnaast moeten de volgende berekeningen worden gemaakt:

  • Voor twee producten moet op basis van de kosten over de laatste afgesloten periode het toeslagpercentage voor de indirecte kosten worden berekend.
  • Daarnaast moeten de totale kosten en de kostprijs per eenheid product worden berekend.

Klik hier voor meer informatie over toeslagcalculaties.

Personeelsmanagement

Personeelsmanagement

Heeft u ook een verantwoordelijkheid in personeelsmanagement? Kijk dan ook op HR Praktijk voor zekerheid over wetten en regels!