Meervoudige equivalentiecijfercalculatie: productiekosten

De equivalentiecijfermethode berust op het herleiden van verschillende soorten product tot één gemeenschappelijke eenheid. Met behulp van de meervoudige equivalentiecijfercalculatie kunnen eventuele magazijnvoorraden met tussenproducten en eindproducten worden meegenomen in de calculatie. Er blijft, net als bij de enkelvoudige equivalentiecijfercalculatie, echter nog steeds een beperking: het moet om gelijksoortige producten gaan. Op dit werkblad wordt de meervoudige equivalentiecalculatie voor productiekosten berekend.

Inloggen

Lid van de Kennisbank Financieel?

 

Log hier in om verder te lezen.

Afbreken

Gebruikersgegevens

 

Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord:

Werkbladen in deze Excelsheet

Werkblad Meervoudige equivalentiecijfercalculatie: productiekosten

Bekijk screenshot van dit werkblad

Gebruiksinstructie

Doel van deze tool

Binnen een productieproces met meerdere fasen moeten de kosten per eenheid voor elke afzonderlijke fase worden bepaald. De equivalentiecijfers voor elk productniveau kunnen vooraf apart worden bepaald (bijvoorbeeld op basis van verhoudingen in arbeidsuren of machine-uren). Voor het bepalen van de noodzakelijke gegevens wordt uit praktische overwegingen wederom uitgegaan van een langere periode, bijvoorbeeld een jaar.

Klik hier voor meer informatie over equivalentiecijfercalculaties.

Personeelsmanagement

Personeelsmanagement

Heeft u ook een verantwoordelijkheid in personeelsmanagement? Kijk dan ook op HR Praktijk voor zekerheid over wetten en regels!