Berekening break-evenpoint voor één product

Het break-even-point wordt meestal uitgedrukt in 'aantal producten' en is het 'omslagpunt' waarbij verlies omslaat in winst. Dit werkblad kan worden gebruikt voor de berekening van het break-even-point voor een periode van een jaar of eventueel een kortere periode. Het werkblad is zodanig opgezet dat ook voor een kortere periode dan een jaar een berekening kan worden gemaakt.

Inloggen

Lid van de Kennisbank Financieel?

 

Log hier in om verder te lezen.

Afbreken

Gebruikersgegevens

 

Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord:

Werkbladen in deze Excelsheet

Werkblad Berekening break-even-point één product

Bekijk screenshot van dit werkblad

Gebruiksinstructie

Doel van deze tool

Voor een product moet het break-even-point worden berekend. Dat betekent dat moet worden bepaald bij welke afzet (aantal stuks) er geen verlies of winst zou zijn gemaakt.

Dit werkblad kan zowel op voorcalculatiebasis als nacalculatiebasis worden gebruikt. In het eerste geval wordt gebruikgemaakt van geplande of geschatte gegevens, in het tweede geval van werkelijke gegevens.

Dit werkblad kan worden gebruikt voor de berekening van het break-even-point voor een periode van een jaar of eventueel een kortere periode. Het werkblad is zodanig opgezet dat ook voor een kortere periode dan een jaar een berekening kan worden gemaakt. In dat geval hoeven slechts voor enkele (opeenvolgende) maanden gegevens te worden ingevoerd, waarna het break-even-point voor de betreffende kortere periode wordt berekend.

Klik hier voor meer informatie over het break-even-point.

Personeelsmanagement

Personeelsmanagement

Heeft u ook een verantwoordelijkheid in personeelsmanagement? Kijk dan ook op HR Praktijk voor zekerheid over wetten en regels!