Toeslagcalculatie voor twee producten: verkoopprijs van een klantorder

Naast de berekening van uurtarieven is de toeslagcalculatie de wijze van calculeren die door bedrijven met een gedifferentieerd productaanbod het meest wordt gebruikt. Deze wijze van calculeren wordt ook wel opslagcalculatie genoemd. In dit werkblad worden de kostprijs en de totale kosten voor een specifieke klant(order) berekend voor twee producten.

Inloggen

Lid van de Kennisbank Financieel?

 

Log hier in om verder te lezen.

Afbreken

Gebruikersgegevens

 

Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord:

Werkbladen in deze Excelsheet

Werkblad Toeslagcalculatie voor twee producten: netto- (en bruto)verkoopprijs van een klant(order)

Bekijk screenshot van dit werkblad

Gebruiksinstructie

Doel van deze tool

In dit werkblad (berek verkprijs klant) moeten de volgende berekeningen worden gemaakt voor een specifieke klant of klantorder:

  • De kostprijs per eenheid product en de nettoverkoopprijs per stuk voor de betreffende klant(order) moeten worden bepaald.
  • Daarnaast moeten de totale kosten voor de betreffende klant(order) worden berekend.

Dit werkblad kent eenzelfde opstelling als het werkblad Toeslagcalculatie voor twee producten: netto- (en bruto)verkoopprijs. In dit werkblad kunnen echter eventuele afwijkende waarden die betrekking hebben op een specifieke klant of klantorder worden ingevoerd om een specifieke kostprijs en verkoopprijs te berekenen. In dat geval kunnen in de lichtgele cellen afwijkende waarden worden ingevoerd (zie hierna).

Klik hier voor meer informatie over toeslagcalculaties.

Personeelsmanagement

Personeelsmanagement

Heeft u ook een verantwoordelijkheid in personeelsmanagement? Kijk dan ook op HR Praktijk voor zekerheid over wetten en regels!