Meervoudige equivalentiecijfercalculatie: totale overige kosten

De equivalentiecijfermethode berust op het herleiden van verschillende soorten product tot één gemeenschappelijke eenheid. Met behulp van de meervoudige equivalentiecijfercalculatie kunnen eventuele magazijnvoorraden met tussenproducten en eindproducten worden meegenomen in de calculatie. Er blijft, net als bij de enkelvoudige equivalentiecijfercalculatie, echter nog steeds een beperking: het moet om gelijksoortige producten gaan. Op dit werkblad wordt de meervoudige equivalentiecalculatie voor de totale overige/indirecte kosten berekend.

Inloggen

Lid van de Kennisbank Financieel?

 

Log hier in om verder te lezen.

Afbreken

Gebruikersgegevens

 

Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord:

Werkbladen in deze Excelsheet

Werkblad Meervoudige equivalentiecijfercalculatie: totale overige kosten

Bekijk screenshot van dit werkblad

Gebruiksinstructie

Doel van deze tool

Voor massaproducten die met dezelfde soort grondstoffen maar met verschillende kosten worden geproduceerd, moeten de overige kosten per producteenheid worden berekend. De equivalentiecijfers voor elk product worden vooraf apart bepaald. Voor het bepalen van de noodzakelijke gegevens wordt uit praktische overwegingen ook hier weer van een langere periode uitgegaan, bijvoorbeeld een jaar.

Klik hier voor meer informatie over equivalentiecijfercalculaties.

Personeelsmanagement

Personeelsmanagement

Heeft u ook een verantwoordelijkheid in personeelsmanagement? Kijk dan ook op HR Praktijk voor zekerheid over wetten en regels!