Berekening gemiddelde geplande werkuren (gemiddeld)

Om tot Activity Based Costing te komen moeten in dit werkblad voor een afdeling de geplande werkuren voor een gemiddelde fulltime medewerker worden berekend. De geplande uren moeten per jaar en gemiddeld per maand worden berekend, waarbij elke maand gelijk wordt verondersteld.

Inloggen

Lid van de Kennisbank Financieel?

 

Log hier in om verder te lezen.

Afbreken

Gebruikersgegevens

 

Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord:

Werkbladen in deze Excelsheet

Werkblad Berekening gemiddelde geplande werkuren (gemiddeld)

Bekijk screenshot van dit werkblad

Gebruiksinstructie

Doel van deze tool

Voor een bepaalde afdeling moeten de geplande werkuren voor een gemiddelde fulltime medewerker worden berekend. De geplande uren moeten per jaar en gemiddeld per maand worden berekend, waarbij elke maand gelijk wordt verondersteld. Er wordt bij deze berekening dus geen rekening gehouden met verschillen tussen maanden.

Voor dezelfde afdeling moeten per (gemiddelde) maand na het invoeren van het aantal medewerkers de totale geplande werkuren worden bepaald.

De uitkomsten van deze berekening kunnen worden gebruikt om een uurtarief per medewerker te bepalen door de (gemiddelde) kosten per maand van een medewerker te delen door het gemiddelde aantal beschikbare uren per maand. Dit tarief kan worden gebruikt om de kosten van een activiteit te bepalen als geen gegevens beschikbaar zijn over de totale tijdsbesteding aan de activiteit ('de activiteit beoordelen offertes kost vijf procent van de tijd van de afdeling') maar wel gegevens beschikbaar zijn over de benodigde tijd per keer dat de activiteit wordt uitgevoerd ('het beoordelen van offertes kost ongeveer drie uur per offerte').