Resultaten per persoon per maand

Met dit werkblad kunt u de gerealiseerde omzet per medewerker invoeren. Op basis hiervan kan de premievergoeding worden berekend. Hieraan is een staffel gekoppeld. Dit gebeurt in het basiswerkblad Bonusberekening op basis van omzet.

Inloggen

Lid van de Kennisbank Financieel?

 

Log hier in om verder te lezen.

Afbreken

Gebruikersgegevens

 

Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord:

Werkbladen in deze Excelsheet

Werkbladen Resultaten per persoon per maand

Bekijk screenshot van dit werkblad

Gebruiksinstructie

Doel van deze tool

Op het basiswerkblad Bonusberekening op basis van omzet zijn voor een bepaalde periode (jaar) de geplande omzetten per maand vastgelegd en is op basis daarvan de basisomzet per maand berekend. Deze basisomzet geeft de omzet aan die minimaal moet worden gehaald voordat een prestatiepremie wordt toegekend.

Op de maandbladen wordt de gerealiseerde omzet per medewerker ingevoerd, en wordt het totaal daarvan bepaald. Wanneer de in een maand totaal gerealiseerde omzet hoger ligt dan de basisomzet, dan moet ten behoeve van de premieberekening worden bepaald welk deel van deze gerealiseerde omzet in welke staffel valt. Dit gebeurt op het basisblad. Vervolgens wordt op het basisblad als volgt de premie berekend:

  • premiepercentage 1 over de omzet in staffel 1 (4A);
  • premiepercentage 2 over de omzet in staffel 2 (4B);
  • premiepercentage 3 over de omzet in staffel 3 (4C).

De verdeling van de premie per maand over de verschillende betrokken medewerkers wordt gedaan op de betreffende maandbladen.