Inkoopwaarde verkochte goederen per productgroep per maand

Op basis van de verhouding tussen de inkoopprijs van de verkochte goederen en de verkoopprijs daarvan (netto-omzetwaarde vóór BTW en kortingen) moet per maand de nettowaarde van de inkopen worden berekend. Deze verhouding wordt als percentage in deze werkbladen ingevoerd en betreft een jaargemiddelde.

Inloggen

Lid van de Kennisbank Financieel?

 

Log hier in om verder te lezen.

Afbreken

Gebruikersgegevens

 

Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord:

Werkbladen in deze Excelsheet

Werkbladen Inkoopwaarde verkochte goederen per productgroep per maand

Bekijk screenshot van dit werkblad

Gebruiksinstructie

Doel van deze tool

Op basis van de verhouding tussen de inkoopprijs van de verkochte goederen en de verkoopprijs daarvan (netto-omzetwaarde vóór BTW en kortingen) moet per maand de nettowaarde van de inkopen worden berekend. Deze verhouding wordt als percentage in deze werkbladen ingevoerd en betreft een jaargemiddelde. Het is echter mogelijk om dit jaargemiddelde in individuele maanden te overschrijven.

Daarnaast moet rekening worden gehouden met eventuele kortingen voor contante betaling en klantkortingen die het bedrijf zelf krijgt bij zijn leveranciers. Dit resulteert in de bruto-inkoopwaarde. Deze kortingen worden eveneens in procenten als jaargemiddelde ingevoerd. Ook nu is het echter mogelijk om dit jaargemiddelde in individuele maanden te overschrijven.