Berekening rente en aflossingsschema voor een lening

Zodra een organisatie een lening wil afsluiten, moet de Financial de financiële verplichtingen per periode voor de gehele looptijd van de lening berekenen. Deze werkbladen geven een overzicht wat de financiële verplichtingen zijn onder verschillende voorwaarden. Zie ook Achtergrondinformatie planning kasstromen in verband met financiering voor meer informatie.

Inloggen

Lid van de Kennisbank Financieel?

 

Log hier in om verder te lezen.

Afbreken

Gebruikersgegevens

 

Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord:

Werkbladen in deze Excelsheet

Werkblad Overzicht lening met vaste aflossing per maand

Bekijk screenshot van dit werkblad

Werkblad Overzicht lening met vaste aflossing per kwartaal

Bekijk screenshot van dit werkblad

Werkblad Overzicht annuïtaire lening per maand

Bekijk screenshot van dit werkblad

Werkblad Overzicht annuïtaire lening per kwartaal

Bekijk screenshot van dit werkblad

Gebruiksinstructie

Doel van deze tool

Voor het afsluiten van een voorgenomen lening dienen de financiële verplichtingen per periode voor de gehele looptijd van de lening te worden berekend, in overeenstemming met de gegeven voorwaarden.

Het eerste werkblad (01-vaste afl mnd) geeft een overzicht per maand van een lening met vaste aflossing. Dit werkblad kan worden gebruikt als sprake is van rentebetalingen en aflossingen per maand, per kwartaal, per half jaar of per jaar. De frequentie van rentebetalingen en aflossingen hoeft niet gelijk aan elkaar te zijn.

Het tweede werkblad (02-vaste afl kwart) geeft een overzicht per kwartaal van een lening met vaste aflossing. Deze tabel kan worden gebruikt als sprake is van rentebetalingen en/of aflossingen per kwartaal, per half jaar of per jaar. De frequentie van rentebetalingen en aflossingen hoeft niet gelijk aan elkaar te zijn.

Het derde werkblad (03-ann afl mnd) geeft een overzicht per maand van een annuïtaire lening. Deze tabel kan worden gebruikt als sprake is van een annuïteit per maand, per kwartaal, per half jaar of per jaar.

Het vierde werkblad (04-ann afl kwart) geeft een overzicht per kwartaal van een annuïtaire lening. Deze tabel kan worden gebruikt als sprake is van een annuïteit per kwartaal, per half jaar of per jaar.

Het schema van de financiële verplichtingen dat in deze werkbladen wordt berekend, kan worden gebruikt bij het opstellen van de liquiditeitsplanning.