Investeringsanalyse met jaarlijks gelijkblijvende kasstromen

In dit werkblad wordt door het berekenen van de annuïteit van een investeringsproject een beslissing over het doen van een investering onderbouwd. Daartoe wordt de annuïteit bepaald van de kas(uit)stroom in verband met de investering en de liquidatieopbrengst. Indien deze annuïteit kleiner is dan de jaarlijkse kas(in)stroom die met de investering gerealiseerd kan worden, is de betreffende investering economisch rendabel.

Inloggen

Lid van de Kennisbank Financieel?

 

Log hier in om verder te lezen.

Afbreken

Gebruikersgegevens

 

Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord:

Werkbladen in deze Excelsheet

Werkblad Investeringsanalyse met jaarlijks gelijkblijvende kasstromen

Bekijk screenshot van dit werkblad

Gebruiksinstructie

Doel van deze tool

In dit werkblad (ann-1) moet door het berekenen van de annuïteit van een investeringsproject een beslissing over het doen van een investering worden onderbouwd. Daartoe wordt de annuïteit bepaald van de kas(uit)stroom in verband met de investering en de liquidatieopbrengst. Indien deze annuïteit kleiner is dan de jaarlijkse kas(in)stroom die met de investering gerealiseerd kan worden, is de betreffende investering economisch rendabel.

De annuïteit wordt berekend door gebruik te maken van een financiële functie in Excel, namelijk de functie BET. Meer over deze functie zie Achtergrondinformatie Netto Contante Waarde-methode.