Taken

Direct aan de slag met module Financiële Tools

 

Op deze pagina vindt u de belangrijkste werkzaamheden die u sneller kunt uitvoeren met behulp van de Module Financiële Tools.

Zonder managementinstrumenten kan een ondernemer zijn bedrijfsresultaten niet analyseren, controleren en verbeteren. Financieel management is meer dan administreren alleen. Financiële managers verschaffen cijfers waarmee bedrijfsmanagers de juiste beslissingen kunnen nemen en die de onderneming op de juiste koers houden met betrekking tot de financiële doelstellingen.

Zonder financieel management kan een onderneming niet functioneren: elke economische activiteit is namelijk afhankelijk van informatie: kosten, opbrengsten, belastingen, subsidies, etcetera.
 

Om het risicoprofiel van een midden- en kleinbedrijf te verlagen is gedegen financieel management belangrijk. Een belangrijk onderwerp binnen financieel management is het managen van werkkapitaal en cash flow. Veel midden- en kleinbedrijven hebben hier problemen mee. Debiteuren vormen wellicht de belangrijkste component van het werkkapitaal. Als debiteuren niet betalen kan dat desastreuze gevolgen hebben.

 

1  Management control en management accounting

  

 

 

2  Financial accounting

  

 

 

3  Treasury & riskmanagement

  

 

 

4  Fiscale en juridische brieven en overeenkomsten

 

 

 

> Alle Financiële Tools bekijken