Hoe is de IT-governance in uw organisatie ingericht?

Samenvatting

Met behulp van de tabel bent u in staat snel duidelijkheid te scheppen en inzicht te krijgen in de rolverdeling en verantwoordelijkheden over de ICT-onderwerpen binnen uw organisatie. U kunt de tabel downloaden en gebruiken voor uw eigen situatie.

De aan dit onderwerp gerelateerde artikelen 'Rol van de controller in ICT-governance', 'Corporate governance en IT-governance' en 'Introductie IT-beheersing' kunt u eveneens raadplegen in deze kennisbank.

Tabel rol- en verantwoordelijkheidsverdeling

Door het invullen van de volgende tabel ontstaat duidelijkheid over de rolverdeling en verantwoordelijkheidsverdeling over de ICT-onderwerpen. Ook wordt duidelijk welke rollen niet duidelijk zijn belegd.

Invullen van deze vragenlijst is vaak een startpunt voor de discussie over IT-governance binnen een organisatie.

Wie binnen uw organisatie is verantwoordelijk voor: Lijn(gebruiker) ICT-afdeling Directie Informatie-migratie (ICT-)architect ICT-klant (budgethouder) Niet-belegd Tabel 1 1.1 IT-visie: de visievorming voor de bedrijfsvoering en de rol van IT daarin 1.2 IT-strategie: de uitwerking en de vastlegging van de ICT-strategie, als afgeleide van de IT-visie 1.3 Business-IT-alignment: het inbedden van de ICT-strategie (het ICT-beleid) in de bedrijfsstrategie (het bedrijfsbeleid) op strategisch en tactisch niveau ...

Inloggen

Lid van de Kennisbank Financieel?

 

Log hier in om verder te lezen.

Afbreken

Gebruikersgegevens

 

Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord:

Personeelsmanagement

Personeelsmanagement

Heeft u ook een verantwoordelijkheid in personeelsmanagement? Kijk dan ook op HR Praktijk voor zekerheid over wetten en regels!