Strengere controle gegevens Handelsregister

Door: Lianne Bouman | redactie: WEKA Financieel | 03 oktober 2017
De KvK wil de gegevens in het Handelsregister opschonen en roept daarom gebruikers van het Handelsregister op om eventuele onjuistheden/veranderingen in het Handelsregister door te geven.

Verbetering kwaliteit Handelsregister

Jaarlijks krijgt de KvK circa 10.000 meldingen. 50% leidt tot verbeteringen in het register. Binnen 48 uur neemt de KvK een melding in behandeling. Ook gaat de KvK met behulp van data-analyses op risicoadressen de kwaliteit van het Handelsregister verder verbeteren.

 

Controles op risicoadressen

Bovendien gaat de KvK permanente data-analyses op risicoadressen uitvoeren. Het kan onder meer gaan om adressen waar de vestiging van een onderneming onwaarschijnlijk is en adressen waar veel en a-typische mutaties voorkomen.

 

Actie KvK na controle

  • Signalen van schijnzelfstandigheid worden aan de fiscus gemeld.
  • Inactieve ondernemingen worden geschrapt.

 

De KvK ontbindt jaarlijks circa 4.000 inactieve rechtspersonen die niet meer aan hun administratieve verplichtingen voldoen. In het Handelsregister staan 2,8 miljoen dossiers van bedrijven, verenigingen, stichtingen en instellingen geregistreerd.


Personeelsmanagement

Personeelsmanagement

Heeft u ook een verantwoordelijkheid in personeelsmanagement? Kijk dan ook op HR Praktijk voor zekerheid over wetten en regels!