Zet subsidieaanvraag SDE+ alvast klaar in eloket

Door: Lianne Bouman | redactie: WEKA Financieel | 07 september 2017
Vanaf dinsdag 3 oktober 2017 (09:00 uur) kunt u uw subsidieaanvraag najaar SDE+ indienen. U krijgt voor de najaarsronde SDE+ maar tot 26 oktober 2017 (17:00 uur) de tijd.

U kunt uw subsidieaanvraag al in concept klaarzetten in het eLoket op RVO.nl. Het budget voor de najaarsronde is vastgesteld op € 6 miljard.

 

De subsidieregeling is bedoeld voor hernieuwbare energietechnieken en is onderverdeeld in de categorieën Biomassa, Geothermie, Water, Wind (land, meer en dijk) en Zon. De SDE+ categorie Wind op Zee heeft haar eigen budget en aanvraagprocedure.

 

Twee categorieën Zon-PV

De SDE+ najaar 2017 onderscheidt twee categorieën Zon-PV. Kleinschalige Zon-PV met een piekvermogen = 15 kWp en < 1 MWp en een categorie met een piekvermogen = 1 MWp. De realisatietermijn voor Zon-PV < 1 MWp wordt gewijzigd van drie in anderhalf jaar. Met de wijziging van de realisatietermijn voor deze categorie vervalt de eis om binnen een jaar na subsidiebeschikking RVO.nl de opdrachtverstrekking(en) te sturen.

 

Plaatst u uw zon-installatie op een nieuw te bouwen gebouw? Dan bent u vanaf de najaarsronde verplicht om niet alleen de verleende omgevingsvergunning van het bouwwerk bij uw subsidieaanvraag toe te voegen, maar ook de vergunningsaanvraag.

 

Met de SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. Informatie over hoe u subsidie aanvraagt en over het traject daarna leest u op mijnrvo.nl.