Wijzigingen in btw-aangifte per 2018 alleen digitaal

Door: Lianne Bouman | redactie: WEKA Financieel | 25 oktober 2017
U kunt per 1 januari 2018 een correctie op uw btw-aangifte alleen nog maar digitaal aan de belastingdienst doorgeven via de site van de fiscus of uw eigen software.

Ondernemers die in 2017 of de afgelopen 5 jaar te veel of te weinig btw hebben aangegeven en om die reden hun btw-aangifte willen wijzigen met een suppletie, hebben vanaf volgend jaar de volgende drie mogelijkheden:

1.    U kunt inloggen op de site van de belastingdienst bij het onderdeel Inloggen voor ondernemers.

2.    U kunt uw eigen software gebruiken.

3.    U kunt de suppletie door uw adviseur digitaal laten doorgeven.

 

Wijzigingen tot € 1.000 meer of minder

Betreft het wijzigingen van € 1.000 of minder die u terugkrijgt of moet afdragen, dan mag u de wijzigingen ook in de eerstvolgende aangifte verwerken. In plaats van in een suppletie. Dat geldt voor wijzigingen over dit jaar. En voor wijzigingen over de afgelopen 5 jaar.

 

Let op

Als u gebruikmaakt van de kleineondernemersregeling dan gelden voor wijzigingen in de btw-aangifte andere regels.


Personeelsmanagement

Personeelsmanagement

Heeft u ook een verantwoordelijkheid in personeelsmanagement? Kijk dan ook op HR Praktijk Rapporten voor rapporten, whitepapers en e-books over bijvoorbeeld kostenvergoedingen, werkkostenregeling, personeelskosten, loonheffing en de auto van de zaak.

Facilitair management

Facilitair management

Projecten of vragen rondom facilitair management? Kijk dan ook op F-Facts Rapporten voor rapporten, whitepapers en e-books over bijvoorbeeld inkoop & aanbesteden, huisvesting, schoonmaak en energie.