WBSO-aanvraagprocedure wijzigt in 2018

Door: Lianne Bouman | redactie: WEKA Financieel | 11 oktober 2017
Houd er rekening mee dat het aanvraagproces WBSO bij rvo.nl volgend jaar verder wijzigt. Met welke wijzigingen u te maken krijgt, sommen wij in dit artikel voor u op.

Online aanvraagprogramma

Het offline downloadprogramma verdwijnt. Het nieuwe online aanvraagprogramma werkt in de browser en vult gegevens automatisch in.

 

Nieuw projectformulier (pdf)

Geeft u er de voorkeur aan uw aanvraag toch offline voor te bereiden, dan gebruikt u voortaan een nieuw projectformulier (pdf). Hierin vult u offline alle projectvragen in. De pdf importeert u vervolgens eenvoudig in het online WBSO-aanvraagprogramma in eLoket. Dit verkort uw online tijd. De antwoorden in het projectformulier komen in uw online aanvraag. Vervolgens vult u de overige vragen online in.

 

Let op

Met de pdf kunt u alleen nieuwe projecten importeren; het is niet mogelijk hierin oude of lopende projecten te wijzigen. Het pdf-formulier komt uiterlijk eind oktober 2017 beschikbaar op mijn rvo.nl.

 

Verbeteren van de importfunctie in eLoket 

Het is vanaf 2018 mogelijk individuele projecten uit een vorige aanvraag te kopiëren naar een nieuwe WBSO-aanvraag. Tot nu toe was het alleen mogelijk om de gehele vorige aanvraag te kopiëren, inclusief alle projecten.

 

Overige wijzigingen

  • Vragen die de RVO niet gebruikt voor de beoordeling of statistiek, worden verwijderd.
  • Sommige invoervelden worden vergroot, zodat er meer ruimte voor tekst is.
  • Sommige vragen en toelichtingen worden geherformuleerd voor meer duidelijkheid.

 

Let op

  • Hebt u nog nooit WBSO aangevraagd? Dan moet u automatisch de vernieuwde aanvraagprocedure volgen.
  • Hebt u eerder WBSO aangevraagd en wilt u WBSO aanvragen voor 2018? Dan maakt u straks uitsluitend gebruik van het online WBSO-aanvraagprogramma in eLoket. Daar vindt u uw oude WBSO-aanvraag terug.

Personeelsmanagement

Personeelsmanagement

Heeft u ook een verantwoordelijkheid in personeelsmanagement? Kijk dan ook op HR Praktijk voor zekerheid over wetten en regels!